Goudsmid Coen Hofhuizen

Gildelid bij Het Nederlands Gilde van Goudsmedengoudsmid-coen

  • Over mij

  • Wie ben ik, waar kom ik vandaan, wat heb ik gedaan

goudsmid coen hofhuizen

Wie ben ik?

Van jongs af aan ben ik bezig met het maken van objecten met mijn handen. Al op 6-jarige leeftijd begon ik met beeldhouwles bij de Nigeriaanse kunstenaar Josiah Onodome Onemu. Gedurende 8 jaar heb ik bij hem met verschillende materialen zoals klei, hout, gips en steen te leren werken. Coen HofhuizenVooral heeft hij mij geleerd na te denken over het ontwerpen van beelden en objecten. Na een aantal jaren ben ik onder zijn begeleiding begonnen met het gieten en maken van tinnen en bronzen beelden via de “verloren was methode”. Josiah en mijn tijd bij hem hebben een blijvende en vormende indruk op mij achtergelaten.

Vanwege de verhuizing voor mijn studie SPH te Eindhoven kwam er een eind aan mijn leerperiode bij Josiah, om na anderhalf jaar terug te keren naar wat mij het meeste boeit: werken met mijn handen.

Coen HofhuizenWat mij echter bijzonder trok was de combinatie van ambacht en creativiteit, resulterend in de opleiding als goudsmid aan de Vakschool in Schoonhoven, die ik in 2011 heb afgerond.

Tijdens mijn opleiding heb ik de gelegenheid gekregen 2 maanden in Zuid-Afrika bij goudsmid/beeldende kunstenaar Mischa Fritsch te smeden, waar de grondslag is gelegd voor het eigen karakter van mijn sieraden.

Vanuit deze grondslag ben ik opzoek gegaan naar een stageplek waar ik mijn vaardigheden en vakkennis verder kon uitbouwen. Coen Hofhuizen Ik vond een plek bij goudsmid René van Tol Iemand die al vanaf zijn 15e in binnen- en buitenland (ook Zuid-Afrika) in het vak zit, en gedreven is om het algehele niveau van het ambacht hoog te houden. Het is ook daarom dat hij medeoprichter en voorzitter is van het Bossche Gilde van Goudsmeden. Bij hem heb ik veel kneepjes van het vak kunnen leren, en een prima basis weten te leggen voor mijn vak als goudsmid.

In december 2012 heb ik mij aangesloten bij het Bossche Gilde van Goudsmeden. Dit gilde heeft als doelstelling het niveau van het vak te bewaken en kennis en vaardigheden te delen en uit te dragen.

  • links

  • Wat vind ik interessant voor jullie

Link naar Edelsmid Sarah Schuchard
Link naar beeldhouwer Josiah Onodome Onemu
Bossche Gilde van Goudsmeden
Link naar onze VOF Just Artisans