Goudsmid Coen Hofhuizen

Gildelid bij Het Nederlands Gilde van Goudsmedengoudsmid-coen

  • Cursussen

  • Handgemaakte juwelen, maar dan door jezelf!

Cursussen, het hele jaar door!

Bij ons in het atelier geven wij ook cursussen waar U het hele jaar door bij kunt instromen!

Heeft u altijd al uw eigen sieraden willen maken, of bent u benieuwd naar het ambacht? Dan bent u bij ons welkom om plaats te nemen achter een van onze werkbanken.

Cursussen/workshops:

Wij proberen ons lesplan zoveel mogelijk aan te passen aan de cursist. Sommigen hebben al enige ervaring en andere beginnen helemaal vanaf het begin. Wanneer u zich aanmeldt nodigen wij u uit voor een intakegesprek en rondleiding zodat wij kunnen inschatten wat uw verwachtingen en niveau zijn en u een blik achter de schermen krijgt.

Aan de hand hiervan stellen wij een lesprogramma voor u samen en gaan we aan de slag. Onze voornaamste uitgangspunten hierin zijn:
- een traject ingaan waar u technische vaardigheden leert
- dat er progressie is in wat u zelfstandig kunt
- mooie sieraden maken natuurlijk!

Hiervoor hebben wij twee werkbanken tot onze beschikking die wij voor u hebben ingericht met professioneel goudsmid gereedschap. U krijgt samen met maximaal één ander persoon les, zodat wij u veel individuele aandacht kunnen geven.

* Deze cursus wordt door Goudsmid Coen Hofhuizen en Goudsmid Sarah Schuchard gegeven, beidden gediplomeerd goudsmid.

 

Kosten cursus:

35.50 euro per les van 2 uur (wordt ingekocht op een strippenkaart van 10 lessen)


Wij werken met een strippenkaart system en wij maken per maand een planning. Neem contact met ons op voor meer informatie en voorwaarden.

 

Tijden cursus:

Op dit moment hebben op dinsdag avond tussen 19:30 en 21:30 een vast contact moment

 

* Soms hebben wij de mogelijkheid om cursisten op andere tijden en dagen te ontvangen, dit geheel in overleg. Neem contact met ons op voor lessen op andere tijden/dagen.

  • Gereedschappen die wij gebruiken
aambeeld
Aambeeld
Dit is een bankschroef uit 1932. Ooit eens gekocht door mijn opa en door de jaren heen steeds een generatie opgeschoven. Met aambeeld en buizenklem en ongelofelijk zwaar. Hij doet nog steeds erg goed dienst!
Bankschroef
De polijst machine. Als je iets wilt laten blinken dan doen wij dat hierop. Veel mensen zullen dit een leuk karweitje vinden, want er is vrijwel direct resultaat!
Polijstmachine
Een mooi setje staken en ponzen. Met deze dingen kun je de gekste vormen smeden uit je goud en zilver.
staken en
ponsenset
De hangmotor: max 18000 tpm, 800 watt. Dit gebruiken wij echt voor alles: schuren, boren, polijsten, stenen zetten en nog veel meer. Werkelijk een onmisbaar stukje gereedschap voor een goudsmid.
Hangmotor
Goudsmeden draait voor een groot gedeelte om het vervormen van het goud of zilver waarmee je werkt. Een wals is een essentieel stukje gereedschap in dit proces. Dit is toch wel een van de meest gebruikte gereedschappen.
De wals
Onze werkbanken speciaal gemaakt voor U als cursist. Hierachter zult U het meeste doen en zitten. Van zagen en vijlen tot solderen en polijsten. Hier gebeurd het allemaal!
Werkbanken
Goudsmeden solderen niet met een soldeerbout, maar met een soldeer brander. Deze vlammen kunnen tot boven de 1000 graden worden! En dat is nodig ook.
Soldeer- en
smeltbrander
Toch wel een van de leukste dingen van het vak: zelf goud en zilver smelten. Tinnen soldaatjes in het kwadraat!
Smeltgerij